Meet Ventum

Sebastiaan van der Velden is in 2019 Ventum Kiteboarding gestart met als missie: kitesurfen meer toegankelijk maken. Een missie die één-op-één aansluit bij GoShaka.

Sebastiaan heeft vóór Ventum Kiteboarding 6 jaar lang een ander kitesurf merk opgebouwd. Daarbij is hij nauw betrokken geweest met het opzetten en aansturen van hun fabriek in Sri Lanka. Al deze kennis en ervaring heeft hij meegenomen om het merk Ventum op te richten. Het doel van Ventum is goed kitesurf materiaal aanbieden tegen lage prijzen. De ambitie is om Ventum verder te laten groeien en ontwikkelen, maar trouw te blijven aan de missie en waarden. 

Xplore V2

BETAALBAAR, MAAr goed!

De Xplore V2 freeride kite is ontworpen om je het leven gemakkelijk te maken. Gemakkelijk springen, gemakkelijk upwind varen en gemakkelijk relaunchen. De kite vereist minimale ridersinput om te presteren. Dit is de ideale kite voor beginners tot aan semi-gevorderden die beginnen met kiteloops.

 

Automatisch vertaald vanuit het engels. 

Dit is de oorspronkelijke review.

Gezien de vorm van de Xplore is het geen liefde op het eerste gezicht voor iemand die al jaren kitet. Een dubbele verbinding met de puntige vleugeltip betekent meestal een traag reagerende vlieger met zware bar druk en alleen comfortabel bij weinig wind. Zoals een Slingshot Rally bijvoorbeeld.

Maar dat is niet het verhaal met de Xplore. Hij is veel sneller, minder log en veel leuker dan je zou verwachten. De combinatie van grote sprongen met een mooie knal en de kans om je kite weer soepel naar voren te krijgen voor een goede landing is een heerlijke mix van gemak en opwinding. Hij is niet zo snel als een F-one Bandit of Cabrinha FX. Maar de relatief lage aspect ratio (langere struts) maakt het vrij gemakkelijk om de kite te (down)lussen. Is hij dan minder geschikt voor beginners? Integendeel. Hij is vrij krachtig op de bar (mediumplus bar pressure) waardoor je gemakkelijk weet waar de kite is. En wat hij beter doet dan de meeste andere beginnersvliegers is hoe gemakkelijk de kracht vrijkomt door de bar weg te duwen. Wat zijn windbereik een stuk groter maakt tot een zeer respectabele high end. Al met al een kite met vrij unieke combinaties die moeilijk te overtreffen zal zijn.

Xplore V2 Specificaties

Want elke kite is nét even anders

Freeride | Easy Riding
Freestyle / Hooked
Big Air
Hang Time
Kite Loops
Wake Style
Wave / Drift
Relaunch Kite

Karma V2

Premium all-round twin tip

De Karma V2 is een premium allround board.

De medium/high rocker, single rail kanalen zorgen voor extra grip, controle en feedback. De 3D wood core zorgt voor de ultieme balans tussen comfort en controle.

Dit board is voor elke rider die gaat voor een ultieme freeride ervaring. Perfect voor de beginnende en semi-gevorderde kiter die wil profiteren van de beste prijs-kwaliteit verhouding in de hele markt.

Tough V3

Sense & simplicity

De Tough v3 is een comfortabele bar met vingerprofiel gewikkeld in EVA voor een zachte en ergonomische grip. De lage V-splitsing met enkele frontline safetylijn en de Seatbelt Quick Release maakt het een ‘state of the art’ bar. Met de 1,6mm dyneema lijnen bereikt het tot 450kg breekbelasting.

Zachte EVA bar uiteinden laten de bar drijven en beschermen de harde delen binnenin. De Tough V3 heeft een roestvrij stalen bar center voor optimale sterkte en een PU bedekte depower lijn voor minder slijtage.

De Seatbelt Quick Release is de nieuwste innovatie voor het probleemloos resetten van het veiligheidssysteem. Een keramische kogellager maakt het moeiteloos losdraaien van de frontlijnen na een rotatie mogelijk.

Meer van Ventum?

voor ieders wat wil

Ventum kent een uitgebreid assortiment aan kites, boards, bars en accessoires. GoShaka heeft een selectie gemaakt voor een aantal producten die wij het meest geschikt vinden voor ons assortiment aan producten.
Wil je nu toch liever een ander Ventum product leasen? Dat kan! Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Eerst je nieuwe kite uittesten? Dat kan! Plan jouw Try & Fly!