We hebben weer nieuwe Shaka Deals. Pak nu je voordeel!

Down the Wind,

Up the Coast.

GoShaka organiseert dit najaar de eerste editie van Down the Wind, Up the Coast. Een legendarisch downwind evenement waarbij we met 100 kiters éérst 50km gaan downwinden om vervolgens de dag af te sluiten met een feest en barbecue op het strand. Dit evenement wordt gesupport door Red Bull.

Praktische informatie

Het windraam van DTWUTC opent op 1 september en sluit op 30 september en DTWUTC zal plaatsvinden in een van de weekenden. Wij zullen 5 dagen van tevoren een oranje licht afgeven, als de windvoorspellingen er goed uit zien. 1-2 dagen van tevoren krijg je een groen licht en kan je je kite spullen klaar gaan leggen!

 

Extra informatie: Hoek tot Helder heeft voorrang op dit evenement.

We varen vanaf Hoek van Holland tot Noordwijk aan Zee. De downwinder is ongeveer 50km lang en dus goed te doen als je al eens eerder een downwinder hebt gedaan. Na het aanmelden in Noordwijk (exacte locatie volgt) staan hier bussen klaar om jou samen met alle andere kiters naar Hoek van Holland te brengen.

Eenmaal aangekomen in Hoek van Holland gaan we de kites oppompen en zo snel mogelijk het water op. 

In Scheveningen zullen wij een pit-stop houden, hier zal een ijskoude Red Bull klaar staan voor je! 

Eenmaal teruggekomen in Noordwijk aan Zee zorgen wij samen met Red Bull voor muziek, een DJ, drinken (yes, een lekker biertje hoort natuurlijk bij een goede afsluiting) en traditionele strand barbecue. 

De party duurt ongeveer een uur of 3. Daarna gaan we opruimen en kun jij weer terug lopen naar je auto  en terugkijken op een mooie dag!

 • Vervoer van NaZ -> HvH
 • Veiligheidsdiensten
 • Avondeten (BBQ)
 • Red Bull & Snacks bij tussenstop
 • Drinken
 • Feest + DJ
 • Vervoer naar Noordwijk aan Zee
 • Goed gevulde maag bij aankomst
 • Telefoon om in nood contact te leggen met de organisatie en/of hulpdiensten
 • Parkeerkosten bij Noordwijk aan Zee
 • Je moet minstens één keer een downwinder hebben gedaan en fysiek in goede conditie zijn
 • Je mag niet onder invloed van drank of drugs zijn op de dag van het evenement
 • Je moet met minstens één buddy deelnemen (valt je buddy uit, via de WhatApp groep kan je een nieuwe vinden)
 • Kitesurf materiaal van niet ouder dan 2019. Heb je oudere gear? Laat het ons weten.

Mocht je bijvoorbeeld 1 of 2 weekenden niet kunnen binnen het windraam, kun je alsnog een ticket halen. Je kunt deze namelijk gewoon doorverkopen op Ticketswap. Mocht je niet kunnen en je ticket ook niet verkocht krijgen, dan blijft deze geldig voor de volgende editie in 2024!

Kitesurfen is en blijft natuurlijk een extreme sport. Zo kunnen er onverhoopt dingen mis gaan en hier moeten we op voorbereid zijn.

De eerste veiligheidsmaatregel is het buddy systeem: Jij en jouw buddy(s) zijn verantwoordelijk voor elkaar en zorgen dat jullie samen de finish halen. 

Heb je nog geen buddy? No worries! We zorgen dat je een buddy vindt of bij een groepje kan aansluiten!

Aanvullend hebben wij een boot met EHBO expertise die mee vaart én rijdt er een auto over het strand mee met EHBO’ers.

Allerlaatst varen er twee mensen van de organisatie helemaal achterop, zodat er niemand kan achter blijven.

Programma

Stoplicht & Windraam
Wanneer gaat het door?

We hoeven aan jou niet uit te leggen dat élk kitesurf evenement wind nodig heeft en dat valt helaas niet ver vooruit te voorspellen.

Het windraam is daarom gedurende de hele maand September en zal plaatsvinden op een weekenddag!

Wij wachten tot de voorspellingen 4-5 dagen van te voren 18-32 knopen zijn om een oranje licht af te geven. Dit zal via een WhatsApp groep én via de mail met je gedeeld worden.

Zodra de wind er goed uit ziet ontvang je 1-2 dagen van te voren een groen licht en is de eerste editie van DTWUTC een feit!

Indien het evenement niét in September kan plaatsvinden blijven de tickets geldig voor de volgende editie in het voorjaar van 2024.

Hoek tot Helder heeft voorrang op DTWUTC.

Verzamelen & Aanmelden
Noordwijk aan Zee

Kom je met de auto? Wij zorgen dat er genoeg parkeerplekken zijn. Daarnaast zullen we carpool via Whatsapp organiseren.

Op de parkeerplaats (exacte locaties worden nog gedeeld) aangekomen zullen wij jouw ticket scannen en krijg je van ons een bandje. Kleed je alvast helemaal om en neem enkel je kitespullen mee.

We zullen met de bus naar Hoek van Holland rijden. In de bus is de schippersmeeting waarbij we je het verloop van het event uitleggen, je wijzen op veiligheidsregels en andere belangrijke mededelingen.

De start
Aangekomen in Hoek van Holland

Eenmaal aangekomen in Hoek van Holland zullen we de kites gaan oppompen. Zodra alles klaar ligt geef je jouw spullen (verzameld in je kite-tas) aan de organisatie. Wij labelen het en zorgen er voor dat dit weer voor je klaar ligt in Katwijk aan Zee. 

Zodra je het signaal ziet gaan we van start! 

Pitstop in Scheveningen
Even snel bijtanken

Red Bull verzorgt een mooie stop om even bij te tanken. Hier zullen we kort stoppen, wat drinken en wat snacken om de tocht voort te zetten!

Finish!
Eenmaal aangekomen in Noordwijk aan Zee

Na 45 á 50km kitesurfen heb je ongetwijfeld honger en dorst. Daarom regelen wij een strand barbecue én drinken. Yes, dit zit allemaal in je ticket inbegrepen! Met de ruige Red Bull truck voorzien van DJ, geluid en licht zullen we nog een aantal uur nagenieten op het strand!

Claim jouw ticket

Dit wil je niet missen!

Uitverkocht 100%
Wil je op de hoogte blijven als er weer tickets beschikbaar zijn óf voor het volgende GoShaka evenement? Meld je hier aan voor onze maillijst!

Vragen?

Let us know! We helpen je graag.

Eerst je nieuwe kite uittesten? Dat kan! Plan jouw Try & Fly!